dinsdag 26 maart 2019

Waar ligt jouw focus?



Iedereen kan focussen op kansen. Als je maar de juiste focus hebt! Als je dit leest heb je waarschijnlijk iets aangeklikt op Social Media. Je moest dus focussen! Op Social Media is er veel te klikken.


Als je aanjaagt achter iedere kans die je ziet, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Als je nieuw bent in ons land is het extreem belangrijk om te focussen op de juiste kansen.


In mijn workshop ‘Focus op Kansen’  neem ik u mee in de uitgangspunten van het Koning Willem I College. Wat werd ik blij van het sfeerverslag dat ik las over deze workshop in een gemeentelijke nieuwsbrief.



"Vertrouwen in jezelf is van belang om de ander vertrouwen te kunnen geven. Het hele leven is eigenlijk een leerweg, waar je elke dag een beetje beter in wordt. Ook als leerkracht. Zelfregie is een belangrijke basis om te leren. Op ludieke wijze liet hij het gezelschap van hun veilige zitplaats opstaan en liet iedereen van stoel veranderen. Het maakte de tongen los wat weer nieuwe contacten en gesprekken opleverde. Gelardeerd door persoonlijke anekdotes liet hij ons kijken zonder oordeel (naar bananen!) en benadrukte hij dat iedereen een bepaald type intelligentie heeft. Jongeren kunnen vaak goed beschrijven waar ze goed in zijn. Een uitnodiging aan ons allen om dit gesprek te blijven voeren. Tenslotte kwamen twee van zijn studenten aan het woord. Nieuwkomers die hier en daar de drempels van onze Nederlandse samenleving tegenkomen."


Donderdag 28 maart verzorg ik deze workshop ook. Onder een iets andere titel overigens. Welkom! Aanvang 09.30 uur Skybox 4.14. Neem een open houding mee. Meer info in de CVI-app. #cvimc



Geen opmerkingen:

Een reactie posten