maandag 4 maart 2019

Oeteldonk spreekt zich uit voor Kwexit!



Oeteldonk heeft gesproken. In een volksraadpleging sprak 52% van de Oeteldonkers zich uit voor een Kwexit. Van hen is de overgrote meerderheid voor een harde Kwexit. 48% was tegen een Kwexit.

Diepgravend journalistiek onderzoek op carnavalszondag leerde mij dat de meeste Oeteldonkers helemaal niet weten waar ze voor of tegen stemmen. En dat terwijl een Kwexit grote gevolgen kan hebben voor de bierprijzen en het plastic op straat.

Het was een spannende zondag. In de loop van de dag kwam het tegenkamp stevig opzetten, er werden zelfs enkele tegenstemmers op straat gesignaleerd. Geruchten gingen dat de volksraadpleging gesaboteerd was.


Er waren 100 stemmen nodig om deze volksraadpleging rechtsgeldig te laten zijn. Dat is gelukt. Maandagmorgen om 08.37 kwam de honderdste stem binnen.

De nieuwe Prins Amadeiro XXVI liet zich niet uit over een mogelijke Kwexit. “Dat is allemaal politiek, daar hoor ik boven te staan!” aldus de nieuwe prins.


Rest wel de vraag wie nu de regie gaat nemen in het in goede banen leiden van de Kwexit. Ligt er hier een taak voor het boerenparlement?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten