zaterdag 6 april 2019

Positieve Energie


Ik leerde Alphablondy kennen door Boubacar uit West-Afrika. Op mijn beurt liet ik hem kennismaken met Pink Floyd. Hij wist niet dat zijn hit 'Wish you were here' een cover was van de Britse band en dat het origineel uit 1975 kwam. Hij vertelde mij dat hij er vaak naar luistert.
Terwijl ik dit schrijf luister ik naar het album ‘Positive Energy’. Mijn energiehuishouding is niet altijd in balans. In 2017 was ik heel moe en had ik een gebrek aan positieve energie. Tegenwoordig heb ik weer voldoende energie. Ik krijg dat over het algemeen van mijn contacten met de mensen met wie ik werk. Soms heb ik ook een overdosis aan positieve energie. Ik ben dan vroeg wakker en schrijf verhaaltjes in mijn hoofd.
Ik spreek regelmatig met Fatima, een jonge vrouw uit het noorden van Syrie. Ze woonde en werkte geruime tijd in Turkije in de confectie-industrie en woont nu in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze zit op de Entreeopleiding van het Koning Willem I College. Af en toe stuurt ze mij een appje en zegt ze dat ze behoefte heeft aan positieve energie en dat ik die haar kan geven. Dat voelt voor mij als een groot voorrecht.
Zij geeft mij ook positieve energie en zo werkt het twee kanten op.
Ik ga nu naar de sportschool.
Dit verhaaltje heeft ongeveer 200 woorden. Ik probeer in korte zinnen te schrijven. Als je het leuk vind om mijn verhaaltjes per WhatsApp te ontvangen App dan AAN naar +31645596458. Je moet mij wel opnemen in je adresboek. Mijn naam is Reinoud van Uffelen. Ik stuur je dan maximaal eens per week een verhaaltje.

1 opmerking:

  1. Ik vind het heel belangrijk en goed om u alle verhalen met ons te delen Mr. Reinoud van Uffelen.
    Groetjes Boubacar Diallo van Koning Willem 1 College 'S Hertogenbosch.

    BeantwoordenVerwijderen