maandag 22 april 2019

Studenten Koning Willem I College stralen op HUMANFEST



Op donderdag 18 april was in Jongerencentrum de Poort het HUMANFEST. Dit was de afsluiting van een project om inclusie van statushouders te bevorderen. Daarbij werd samengewerkt met ONEWORLDCitizens en Avans. Studenten van de opleiding Social Work verzorgden een aantal workshops voor statushouders op het Koning Willem I College.

“Echt contact is moeilijk” zegt de 24-jarige Samah Rajab. Samah deed de Pre-bachelor  en studeert nu al bijna een jaar Bouwkunde bij Avans. Zij sprak op het HUMANFEST. “Natuurlijk heb ik contact met mijn studiegenoten, maar iedereen is altijd maar druk.”

Haar oudere broer Achmed heeft het ook altijd druk. Hij is nu 25 jaar en doet inmiddels een BBL-opleiding in de (financiële) administratie. Vorig jaar haalde hij zijn Entreediploma op het Koning Willem I College. In januari verruilde hij zijn BOL-opleiding op MBO 2 voor de BBL-variant. “Ik heb nu geen studiefinanciering meer, maar krijg lekker betaald en ik heb ook nog een bijbaantje bij de Coktailbar in Den Bosch. Mijn BBL-baan is bij Store3D in Nieuwkuijk.”

Op het HUMANFEST waren veel entreestudenten van het Koning Willem I College. Ook docent Jos van der Pas was van de partij. “We willen hier volgend jaar zeker weer aan mee doen” aldus Jos. Samen met Jos waren er 5 Syrische studenten uit de SCHOOLFIRST-klassen. “SCHOOLFIRST is een samenwerking met Weener XL. Het gaat om statushouders tot 30 jaar uit diverse landen. De bedoeling is de mensen op weg te helpen. Een aantal stroomt door naar Niveau 2, een aantal gaat hierna werken.”

Integreren is niet altijd makkelijk en moet van twee kanten komen. Maar integreren is ook een werkwoord en moet je gewoon doen. Het gaat met vallen en opstaan. Er wordt vaak gezegd dat Syriërs makkelijker integreren dan Eritreeërs. Dat zag je hier ook terug. Er waren vooral veel Syrische mensen op het HUMANFEST. Ik had nog een leuk gesprek met Khaled uit Sudan. Hij is pas twee jaar in Nederland en woont nog in het AZC in Oisterwijk. Hopelijk kan hij volgend jaar ook starten op het Koning Willem I College.

Uit privacy-overwegingen plaats ik hier geen foto van de studenten die straalden op het HUMANFEST. Je kunt een aantal van hen wel zien op Instagram.com/humanfest/. De winnende foto van Fatima Ali is ook terug te zien op Instagram en wel hier

De entreeopleiding van het Koning Willem I College stond vroeger bekend onder de naam AKA-Droom en bevind zich op de locatie Weidonklaan. Hier wordt al 10 jaar onderwijs op maat verzorgd.

1 opmerking:

  1. Blackjack and Roulette: Rules, Statistics and Tips for 2021
    Blackjack and 대전광역 출장마사지 Roulette is 속초 출장마사지 an intriguing 경기도 출장안마 and highly entertaining table game. It can be played 파주 출장샵 in any type 충청북도 출장마사지 of casino including poker, blackjack,

    BeantwoordenVerwijderen