zondag 19 februari 2017

Een premiersdebat zonder de VVDGeert Wilders en Mark Rutte zullen volgende week zondag om 21.00 uur voor de buis zitten. RTL zendt dan het premiersdebat uit en de lijsttrekkers van de twee grootste partijen in de peilingen hebben besloten niet mee te doen.

Na de afzegging van beide heren besloot RTL het debat te schrappen om later op die beslissing terug te komen en de lijsttrekkers van CDA, D66, Groen Links, SP en PvdA uit te nodigen.

Geert Wilders zal het wel prima vinden. In zo’n debat is er voor hem toch weinig te winnen, hij moet het vooral hebben van zijn ongenuanceerde teksten op Twitter. Maar Mark Rutte zal zich nog wel eens achter de oren krabben over deze strategische blunder. Het blijft immers wel het premiersdebat en met hangende pootjes vragen of hij toch mee mag doen gaat niet gebeuren.

Een premiersdebat zonder de VVD.

In de peiling van vandaag staan de vijf partijen die wel mee doen samen op 71 zetels. Ik verwacht dat dit aantal na het premiersdebat verder zal groeien en dat één van de vijf wél aanwezige lijsttrekkers premier zal worden. Als je dus al strategisch wil stemmen doe het dan op één van deze vijf partijen.

Jesse Klaver heeft ambities met Groen Links en vandaag vertelde hij in Buitenhof dat hij er alles aan zal doen om te zorgen dat er een progressief kabinet komt.
De kritische opmerkingen van PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem deden hem niet zo veel. “Het zal allemaal wel, na 15 maart is dat allemaal vergeten en vergeven".

Na het premiersdebat wordt alles anders en zullen er grote veranderingen plaats gaan vinden. Groen Links zou zo maar eens de grootste partij kunnen worden.

Mijn stem op 15 maart gaat naar Lodewijk Asscher. Een strategische stem. Hij zou een geweldige premier zijn, maar ook niet misstaan als minister in het eerste kabinet Klaver.


Samen vooruit.


Dit is mijn tweede column over de naderende verkiezingen. Eerder schreef ik "Een goede grap"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten